top of page

Sympathetic renovation of old stone building into Zero Waste store.

September 2023 saw completion of LANDE's design for an independant, zero waste, refill shop in the rural village of Bollington, East Cheshire. We are ROOTSTOCK approached us to put together a proposal for the old stone building that encompasses there sustainable and community driven ethos.


The existing building needed plenty of love and attention when it was acquired. It was necessary to strip the building back to bare stone work and start a fresh. The original stone slabs were salvaged and returned to the front of the shop after appropriate damp proofing and insulation.


A warm, neutral material palette was curated using natural and recycled materials that showcase the products on sale. Birch ply for the bespoke joinery, warm, acoustically sound cork boards for the floor, and counter tops made from recycled yogurt pots.



Upstairs the space is divided into stock storage and a space for community engagement. Local artisans are invited to use the space for workshops, or locals popping in for a coffee can relax upstairs.



















Leaving the floor joists exposed created an honest and beautiful detail of the ceiling at ground floor level, similarly, stone & brick work is left exposed in suitable locations. Showcasing the materials that make up this building that has been standing for hundreds of years.

If you find yourself in the area, be sure to pop in and check out all the amazing wares We are ROOTSTOCK have for sale.

From LANDE x

Comentários


bottom of page