top of page

Project: Retrofit and interior design

Location: Bollington, Cheshire

Year: 2023

Status: Completed

Zero waste shop we are ROOTSTOCK were looking for Architectural & Interior Design services that prioritised sustainability. Creating a holistic proposal that looked at how the shop would be used by its customers and how the design could align with businesses ideals. LANDE proposed a natural and tactile material palette of cork, timber and stone with some feature surfaces made from recycled PET plastic, recycled tiles and wallpaper made from grasses.  

The existing building made up of solid stone walls sits on a corner plot of the main street running through the town. With two large windows on its side elevation perfect for window displays, and set back from the road at the North facing front elevation, creating the perfect shaded spot for fresh vegetables to be displayed. 

bottom of page